Çelik Kapı Temizliği:
Çelik Kapı ahşap kaplama, çelik kapı boyalı sac kasa, çelik kapı aksesuarları.. Tüm bu çelik kapı bölümlerini yumuşak nemli bir bezle silmeniz yeterlidir.
Ancak birçok titiz hanım bunu yeterli görmeyerek kuvvetli kimyasal içeren temizlik ürünleri ile temizlemek isterler kapılarını.
Oysa bu kimyasalların özel bir ürün olan çelik kapı malzemesine zarar vereceği kesindir. İçinize sinecekse Pronto gibi ahşap temizliği için özelleşmiş temizlik ürünleri kullanabilirsiniz ama, kuvvetli kimyasalardan uzak durunuz!
Kapınızı nemli bir bezle sildikten sonra, mutlaka kuru bir bezle yüzey üzerinde su kalmayacak şekilde kurulamalısınız.
Çelik Kapı Ahşap Bakımı:
Çelik Kapı için kullanılan ahşabın türüne göre, bazı müşterilerimiz kapılarına özel bakım uygulamak istemektedirler.. Özellikle ahşap dergilerinde sık sık bu konuda uyarılar okudukça bu konudaki endişeleri artmaktadır. Örneğin çelik kapıları Tik Ağacı kaplama ise, kapılarına bademyağı bakımını hangi mevsimde yapmaları gerektiğini sormaktadırlar.. Badem yağı ya da hint yağı Tik Ağacının ömrünü uzatabilir.. Ancak anlamanız gereken şey, çelik kapınızda bu özel ağaçların kendilerinin değil, kaplamasının kullanıldığıdır!
Çelik Kapı Ahşap Kaplama, özel işlemden geçmiş, kağıt kalınlığında plakalar halinde üretilen bir kaplama çeşididir. Bu kaplama çelik kapıya uygulanırken başka özel işlemlerden de geçer ve üzeri koruyucu vernikle kaplanır.. Ahşap kaplama olarak adlandırılan ahşap, görüntü olarak birebir aynı olmasına rağmen, artık imal edildiği ağacın özelliklerinden bağımsızdır.
Yani nemli bir bezle silmek dışında, çelik kapı ahşap kaplamanız özel bir bakım gerektirmez.
Ancak tamamen dışarı bakan kapılar, atmosfer koşullarına bağlı olarak (sıcak, soğuk, güneş, rüzgar, nem, yağmur, kar) birkaç yılda bir cila gerektirebilir. Bu durum çelik kapıcınıza danışılabilecek bir husustur.
Bu gibi özel durumlarda bireyler, güvenliğinden ve modelinden memnun oldukları kapılarını komple değiştirmek yerine, kanat kaplamasını ve aksesuarlarını yeniletebilmektedirler.
Kapı Gıcırtısı:
Çelik Kapı Kanadını taşıyan menteşeler zamanla, kuruluk ve sürtünmelere bağlı olarak gıcırtı yapabilir. Bunun için teknik servis çağırmak gerekmez. Geleneksel yöntemle, yılda bir kere menteşelerin yağlanması yeterlidir. Bu yağlamanın da abartılmadan, yağlama yapılırken kapı kanadı ileri geri açma hareketleri ile yağın yerine yerleşmesi sağlanarak, bir iki damla ile sınırlı tutulması yerinde olacaktır.
Çelik Kapı Fitili:
Çelik Kapı fitili, çelik kapı kasasının kapı ile tam olarak temas ettiği bölümüne boydan boya yapıştırılan, plastik bir üründür. Her çelik kapıda olmayabilir.
Çelik Kapı fitili sayesinde kapı ile kanadın birbirne hızla çarpmasından doğabilecek gürültü ve aşınma ortadan kalkar. Extra yalıtım sağlayabilir.
Çelik Kapı Fitili de ıslak bezle silinip kurulanarak, bakımı sağlanabilir.
Ancak özellikle yazın,siz çelik kapınızı kilitleyip, uzun bir tatile çıktığınızda; dönüşte sizi bir sürpriz kaşılayabilir. Aşırı sıcağın etkisiyle ve hiç açılıp kapanmadığından bu fitil yumuşayarak, çelik kapı kanadı ile kasa arasında yapışmaya neden olabilir. Bu durumda o fitili söküp iptal ederek, yenisi ile değiştirmeniz gerekir.